… om DOX

Design on Export Sweden AB (DOX) är ett marknads- och affärsutvecklingsföretag med fokus på internationell positionering och exponering av design- och möbelrelaterad industri.
Ambitionen är tydlig och målsättningen klar:
DOX vill utveckla svenska företags internationella marknadsnärvaro och hjälpa företag att upptäcka den mycket stora affärspotential som finns på internationella arena.

Ägarna till bolaget är Mattias Westelius och Anders Wisth.
– Mattias Westelius, vd i företaget, driver även Westelius Arkitekter, där han under många år fokuserat på varumärkesrelaterad arkitektur och projektledning med kunder som Lexus, CanVac, Toyota, Eurostair och Inredia samt ett flertal offentliga aktörer, såsom Tibro, Mariestads och Arvika kommuner.
– Mattias har även arbetat under flera år som strategisk rådgivare och affärsutvecklare åt olika företag med fokus designrelaterad varumärkespositionering.
– Inom strategisk samhällsutveckling sitter Mattias även med i tankesmedjan ”treff”.

Anders Wisth som är styrelseordförande i bolaget med lång erfarenhet av internationalisering av inredningsbranschen.
– I rollen som affärsutvecklande konsult och projektledare via sitt bolag Wisth & Co, har Anders arbetat fokuserat mot design och möbelindustrin det senaste decenniet med uppdrag som VD för Möbelriket och projektledare för Designregion Småland samt klusteruvecklare i Tibro Kommun.<
– Genom sina många projekt har Anders ett av branschens mest utvecklade nätverk i Möbel och Designindustrin, både i Sverige och Utomlands.
– Anders är även varit projektledare för projektet Swedish Midsummer Design weekend.
– En växande marknad är tv/webb-tv. Som en stark resurs i internationell marknadsföring äger Anders ett produktionsbolag för tv – Wisth Event Media (WEM).

Åren 2013 och 2014 har duon, dels som inhyrda konsulter, dels som DOX Sweden AB, ansvarat för genomförandet av Svensk Designexponering i Milano under den internationella Designveckan i april varje år.

mattiaswestelius  Mattias Westelius   &   Anders Wisthanderswisth

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 4 =